Overené spôsoby, ako ochrániť svoje auto pred odcudzením

Automobil je cenná vec, ktorá nám má uľahčiť život. Čoraz viac ale počúvame v správach, že majitelia po príchode na parkovisko zistili, že auto nemajú tam, kde ho odparkovali.

 

Ak ale chcete svoje auto chrániť pred odcudzením, odporúčame vám držať sa týchto rád. Takto zabránite odcudzeniu auta.

 

Pri odchode od auta skontrolujte, či máte zamknuté dvere a okná

 

Zabezpečenie auta proti krádeži je veľmi dôležitá vec, na ktorú treba neustále myslieť a práve preto vám odporúčame vždy pri odchode od auta skontrolovať, či máte zamknuté všetky dvere na aute. Zároveň pri kontrole dverí skontrolujte, či sú všetky okná zavreté. Stačí malá škáročka a zlodeji sa dostanú do vášho auta. Síce je táto „kontrola“ pre niektorých z vás zbytočné zdržiavanie, je veľmi dôležitá, ak nechcete podceniť situáciu a chcete mať svoje auto tam, kde ste si ho nechali.

 

Uprednostňujte strážené parkovisko

 

Ak chcete svoje auto chrániť pred odcudzením niekde mimo svojho domova, odporúčame vám uprednostňovať skôr strážené parkovisko. Strážené parkovisko je síce platené, má však kamerový systém, ktorý monitoruje celé parkovisko. Takýmto spôsobom znížite riziko odcudzenia auta a v prípade, že vám auto niekto poškriabe, máte väčšiu šancu odhaliť páchateľa ako na nestráženom parkovisku.

 

Veľmi účinným riešením bude aj investícia do modernejších autoalarmov. Moderný bezpečnostný systém disponuje bezpečnostnými prvkami monitorujúcimi funkcie vozidla a chráni tak vozidlo pred neoprávneným odcudzením.

 

Nenechávajte nič cenné na sedačkách

 

Veľmi dôležité je pri ochrane svojho auta myslieť aj na to, aby ste po odchode od auta nenechávali nič cenného na sedačkách. Takto zabránite vniknutiu zlodejov do auta a ochránite tak svoje auto pred odcudzením. Viacerí zlodeji ako prvé pozerajú na sedačky a priečinky pri palubnej doske, či tam nenájdu niečo cenné. Ak tam nič cenného nenecháte, je nižšia pravdepodobnosť, že vám odcudzia a vykradnú auto.

 

Zdroj obrázka:

 

Autor: Rido / Shutterstock.com